Hajnal András

Hajnal András

1950 szeptember 13-án született Tiszabercelen. Édesanyja <i>Mészáros Piroska</i>, édesapja Hajnal András. Középparaszti családból származik, szülei egyedüli gyerekként nevelték. Az általános iskolát Tiszabercelen végezte. Középiskolai tanulmányait Nyíregyházán a Széchenyi I. Közgazdasági Technikumban 1969-ben fejezte be. Ezt követően a Központi Statisztikai Hivatalnál kezdett dolgozni. Területi felelőse volt az 1970-es népszámlálásnak. Rakamaz, Balsa, akkor még Gáva, Vencsellő, Buj, Paszab községekben tevékenykedett.

Itt ismerkedett meg a vencsellői tanács vezetőivel és került Vencsellőre iskolai gondnoknak. A feladatköre tovább bővült, hisz előbb a vencsellői gimnázium, majd a Gáva, Vencsellő és Balsa nagyközséggé válás és egyesülés után a 3 település oktatási intézményeinek gazdasági vezetője lett. 1975-ben Gávavencsellőn kötött házasságot. Felesége Trembeczki Judit matematika-fizika szakos tanár. Egy gyermekük van. 1975 augusztus 1-től Gávavencsellő Nagyközségi Tanács pénzügyi vezetőjeként dolgozott 1977 február 8-ig. Ettől az időponttól a Tiszaberceli Mg. Szakmunkásképző Intézet gazdasági igazgatóhelyettese lett. A szakmunkásképző intézet vezetőinek kérésére jött haza szülőfalujába. 1990 szeptember 30-ig dolgozott a szakmunkásképzőben.

Tudjuk a polgármesterség valahol politikai funkció is, melyből egyenesen adódik a kérdés: mely pártnak volt, illetve mely pártnak tagja ma a polgármester úr?

- Nem voltam pártnak tagja és ma sem vagyok az, mindhárom választás alkalmával független jelöltként indultam. 1990-ben az MDF. támogatását fogadtam el.

- Milyen célok késztették arra, hogy elinduljon polgármesterként 1990-ben?

- Akkor és ma is úgy érzem, hogy az önkormányzatok élére nem árt, ha pénzügyi előképzettséggel rendelkező emberek kerülnek. 1990-ben úgy gondoltam , hogy a rendszerváltás idején településünkért, szülőfalumért, a polgármesteri székből többet tudok tenni mint a szakmunkásképző intézetben. Itt születtem, itt építettem lakást, itt telepedtem le. Itt akarok élni, minél komfortosabb, otthonosabb és szebb településen.

- Mi a hobbija?

- Fiatalkoromben a labdarúgást űztem, sajnos 2 bokatörés megakadályozott abban, hogy tovább folytassam. Ma is a sportot szeretem. Így a labdarúgást és a kézilabdát. A község labdarúgó csapatunk minden hazai és idegenbeli mérkőzésén részt veszek.

- Milyen tervei vannak az elkövetkezendő 4 évben a községünk életével kapcsolatban?

- A megkezdett beruházások befejezése, munkahelyteremtés községünk közterületeinek szépítése.

- Ha kívánhatna valamit mit kívánna?

- Azt kívánnám, hogy az emberek békében, szeretetben és jólétben éljenek.